Het VCA-examen wordt afgenomen op laptops. Om een idee te krijgen hoe dit eruit ziet heeft VCA-infra, de organisator van de examens, een aantal proefexamens online gezet. Deze zijn beschikbaar in de volgende talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans en Arabisch.

Deze VCA-proefexamens zijn alleen bedoeld om een indruk te krijgen van het toetssysteem.  U krijgt geen uitslag te zien. Om u verder voor te bereiden staan hieronder een groot aantal proef-examens als PDF-formaat.

 

VCA-examens in heel Nederland

 

VCA-examen: € 69,00 (ex.)

op meer dan 50 plaatsen in Nederland.

 

Proefexamens Basisveiligheid VCA-NL

Bij het examen Basisveiligheid VCA krijgt u 40 opgaven. U bent geslaagd als u meer dan 64,5% van de vragen goed beantwoordt. In het verleden bestonden de VCA-examens  uitsluitend uit meerkeuzevragen met drie mogelijke antwoorden. De eerste examens hieronder zijn nog van deze vorm. Hoewel de huidige examens werken met meerdere (vaak iets moeilijkere) vraagvormen is het oefenen met deze examens zeer zeker waardevol omdat de inhoud van de stof nog steeds voor een groot deel overeenkomt.

Proefexamens B-VCA van de oude vorm

Proefexamen B-VCA van de nieuwe vorm

 

Proefexamens B-VCA-groen

Voor cursisten uit de groene sector zijn er speciale VCA-groen examens. Hierbij hebben een aantal vragen in het examen een groene context. De kandidaat ontvangt bij slagen het gewone B-VCA-diploma.

Proefexamens VOL-VCA-NL

Het VOL-VCA-examen is bestemd voor leidinggevenden en ZZP’ers en bestaat uit 70 vraagstukken. Ook hiervan moet 64,5% goed gemaakt worden voor het behalen van het diploma. Hieronder een aantal proefexamens met de oude vraagvormen.

 

Cursusboek: € 29,95

Inclusief BTW en verzendkosten

 

Proefexamens VIL-VCU

Het VIL-VCU-examen bestaat net als het VOL-VCA-examen uit 70 vraagstukken. U heeft 75 minuten de tijd om de vragen te maken en ook hier is het minimale slagingspercentage 64,5%. De stof is voor een groot gedeelte gelijk aan de stof van het VOL-VCA-examen, maar aangevuld met onderwerpen die betrekking hebben op de rol van het uitzendbureau bij de onderwerpen veiligheid, gezondheid en milieu.

 

Cursusboek: € 34,95

Inclusief BTW en verzendkosten

 

 

Proefexamens Basisveiligheid Duits

Proefexamens VOL-VCA Duits

Proefexamens Basisveiligheid Engels

Proefexamens VOL-VCA Engelstalig

Proefexamens Hongaars

Proefexamens VCA Italiaans

Proefexamens VCA Litouws

Proefexamens VCA Pools

Proefexamens VCA Portugees

Proefexamens VCA Roemeens

Proefexamens VCA Slowaaks

Proefexamens VCA Spaans

Proefexamens VCA Turks