Logoblauw 2

Zomerschool voor VMBO-leerlingen

Vlak na je VMBO-examen weer naar school, je moet er maar zin in hebben. Toch is dit precies wat een groep van meer dan 45 leerlingen gedaan heeft. Zij doorliepen afgelopen 4 weken de zomerschool. De zomerschool is een traject waarbij de leerlingen op zeer praktische wijze bezig zijn met het thema veiligheid. De zomerschool wordt georganiseerd door het Techniek College Rotterdam, Stedin, Installatiewerk Zuid Holland, Orbi-opleidingen en de toeleverende middelbare scholen. Verduijn.info leverde de cursusboeken, de e-learning omgeving en een aantal van de docenten.

Onderzoek van veiligheid in de werkplaats

Onderdelen van de zomerschool waren een praktijkdag bij installatiewerk Zuid Holland en een praktijkdag bij Stedin. Op deze praktijkdagen kregen de leerlingen uitleg over hoe deze bedrijven met het thema veiligheid omgaan. Ook waren er een aantal praktische opdrachten waarbij de cursisten afzettingen moesten plaatsen en adviezen moesten geven om de veiligheid in de werkplaatsen te verbeteren. Hieronder een aantal foto’s.

Wegafzetting leren plaatsen bij Stedin
Instructie hoe veilig om te gaan met elektriciteit

Om de VCA-stof voor de leerlingen tastbaar te maken kregen de leerlingen praktijkoefeningen met brandbestrijding en ontruiming. Verder hebben drie groepen een EHBO-cursus gehad waarbij o.a. reanimatie op het programma stond.

De VCA-cursus van de Zomerschool werd afgesloten met een VCA-examen waarbij uiteindelijk meer dan 90% van de leerlingen hun VCA-diploma hebben behaald.

Gespannen gezichten voorafgaand aan het examen