Logoblauw 2

Bereid je perfect voor met een VCA proefexamen van Verduijn.info. Om er zeker van te zijn dat je jouw VCA-diploma kan halen, stellen wij een aantal oude examens beschikbaar. Deze zijn beschikbaar in de volgende talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans en Arabisch.

Naar proefexamen

Deze proefexamens zijn alleen bedoeld om een indruk te krijgen van het toetssysteem.  Nog meer voorbereiding nodig? Download hieronder een aantal proefexamens als PDF-bestand.

Proefexamen VCA Basis (Nederlands)

Bij het examen Basisveiligheid VCA krijg je 40 opgaven. Je bent geslaagd als je meer dan 64,5% van de vragen goed beantwoordt. In het verleden bestonden de VCA-examens  uitsluitend uit meerkeuzevragen met drie mogelijke antwoorden. De eerste examens hieronder zijn nog van deze vorm. Hoewel de huidige examens werken met meerdere (vaak iets moeilijkere) vraagvormen is het oefenen met deze examens zeer zeker waardevol omdat de inhoud van de stof nog steeds voor een groot deel overeenkomt.

VCA Basis (nieuwe vorm)

VCA Basis (oude vorm)

Proefexamen VCA Basis (groen)

Voor cursisten uit de groene sector zijn er speciale VCA-groen examens. Hierbij hebben een aantal vragen in het examen een groene context. De kandidaat ontvangt bij slagen het gewone B-VCA-diploma.


Proefexamen VOL-VCA (Nederlands)

Het VOL-VCA-examen is bestemd voor leidinggevenden en ZZP’ers en bestaat uit 70 vraagstukken. Ook hiervan moet 64,5% goed gemaakt worden voor het behalen van het diploma. Hieronder een aantal proefexamens met de oude vraagvormen.

Proefexamen VIL-VCU

Het VIL-VCU-examen bestaat net als het VOL-VCA-examen uit 70 vraagstukken. Je hebt 75 minuten de tijd om de vragen te maken en ook hier is het minimale slagingspercentage 64,5%. De stof is voor een groot gedeelte gelijk aan de stof van het VOL-VCA-examen, maar aangevuld met onderwerpen die betrekking hebben op de rol van het uitzendbureau bij de onderwerpen veiligheid, gezondheid en milieu.