VCA cursus met examen v.a. € 99,00.

Start binnen 10 minuten en haal snel je VCA diploma!

 

VCA E-learning 32,50

Onze eigen online methode; makkelijk, snel en begrijpelijk.

VCA-cursusboeken

Een groot assortiment van VCA-cursusboeken in diverse talen.

VCA-examen 75,00

 Doe je VCA-examen op één van de 55 examenlocaties.

VCA-dagcursus 219,00

Op 28 locaties met ervaren docenten en aansluitend examen.

VCA-Compleet

Speciaal voor scholen kunnen wij passend leermateriaal voor elk niveau leveren (VMBO-MBO-HBO). 

Gratis online VCA-les

Kom vrijblijvend kennismaken. Elke donderdagavond om 19:00. De eerste les is gratis.

Heftruckcursussen

Wil je een heftruckcursus volgen?
Klik hier voor de mogelijkheden.Wie zijn wij?

Verduijn.info legt zich al 10 jaar toe op het ontwikkelen van VCA-cursus materiaal. Meer dan 20.000 cursisten hebben al hun diploma gehaald met onze cursussen. Ons lesmateriaalpakket wordt bij zowel bedrijven als bij een groot aantal scholen gebruikt.

Vandaag voor 16:00 besteld, dan sturen wij de cursusboeken vandaag nog naar u toe.  Codes voor de e-learning ontvangt u binnen 10 minuten.

Afhalen is ook mogelijk. Standaard zijn we open elke woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 en kunt u zonder afspraak langskomen in onze winkel in Moordrecht. Liever een ander moment? Even bellen is dan handig.

Ons kernteam bestaat uit:

  • Hans Verduijn – Eigenaar en ontwikkelaar
  • Angéla Tupan – Reserveren examens en dagcursussen
  • Anneke Verduijn – Verzending boeken en diploma’s
  • Nathalie Verduijn – Financiële administratieContactformulier

Prins Bernhardstraat 57
2841TG  Moordrecht
0182-796798

VCA: Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers

VCA, afgeleid van de afkorting ‘Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers’, is een certificering die aantoont dat professionals op de hoogte zijn van veilig werken, gezondheidsrisico’s beperken en oog hebben voor milieuaspecten. Het behalen van een VCA-certificaat is essentieel voor velen in de bouw, techniek en industriesectoren.

VCA Basis Cursus en VCA Vol Cursus

De VCA-certificering kent twee niveaus: VCA Basis en VCA Vol. VCA Basis richt zich op operationele medewerkers die werkzaamheden verrichten met een verhoogd risico, terwijl VCA Vol bedoeld is voor operationeel leidinggevenden en zelfstandigen. Een VCA-cursus bereidt deelnemers voor op het VCA-examen, dat afhankelijk van het niveau, het begrip van veiligheids- en gezondheidsvoorschriften toetst.

VCA Cursus: Voor wie?

Een VCA-cursus past bij iedereen die werkzaam is in gebieden waar veiligheid, gezondheid en milieu cruciaal zijn. Het behalen van het VCA-diploma is verplicht voor velen, vooral in de bouw- en aannemerssector. Trainingen variëren van klassikale sessies tot online modules, waardoor professionals de keuze hebben om op hun eigen tempo te leren.

Opleiding en VCA Examen

Tijdens de VCA-cursus worden onderwerpen als veilig werken, gezondheid, milieu, B-VCA (Basisveiligheid VCA), en de checklist voor leidinggevenden behandeld. De training is gericht op het voorbereiden van deelnemers op het VCA-examen, dat zowel basis- als volledige aspecten van veiligheid en gezondheid in ogenschouw neemt.

VCA Basis Examen

Het VCA Basis examen richt zich op operationele medewerkers die werkzaamheden verrichten waarbij veiligheid essentieel is. Dit examen test de basiskennis van veiligheid, gezondheid en milieu. Het behandelt onderwerpen zoals risicoanalyse, gevaarlijke stoffen, persoonlijke beschermingsmiddelen, noodprocedures en regelgeving met betrekking tot veiligheid op de werkvloer. Het doel is om te verzekeren dat medewerkers bewust zijn van de risico’s en de basisprincipes van veilig werken begrijpen en kunnen toepassen.

VCA Vol Examen

Het VCA Vol examen is gericht op leidinggevenden, zelfstandigen en freelancers. Dit examen gaat dieper in op veiligheidsmanagement, wet- en regelgeving, risicobeheersing, coördinatie van veiligheid op de werkplek en het waarborgen van een veilige werkomgeving voor het team. Het richt zich op de verantwoordelijkheden van leidinggevenden met betrekking tot veiligheid, gezondheid en milieu en omvat meer complexe en diepgaande kennis van deze onderwerpen.

Beide examens worden afgenomen aan de hand van multiplechoicevragen die de kennis en begrip van de kandidaten toetsen met betrekking tot veiligheid, gezondheid en milieu in de werkomgeving. Het behalen van een van deze examens leidt tot het verkrijgen van het bijbehorende VCA-certificaat (Basis of Vol), dat aantoont dat de kandidaat voldoet aan de gestelde normen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu in hun respectieve functiegebieden.

Het VCA Vol examen is uitgebreider en vereist een dieper begrip van veiligheidsmanagement, terwijl het VCA Basis examen zich richt op de basisprincipes van veilig werken. Beide zijn van cruciaal belang om een veilige en gezonde werkomgeving te waarborgen en voldoen aan de normen en eisen die in verschillende sectoren gelden.

Klassikale en online opties voor het behalen van een VCA diploma

VCA-cursussen worden aangeboden in diverse vormen: klassikaal en online. En variëren van een cursusdag tot meerdere dagen. Klassikale trainingen bieden interactie en directe begeleiding, terwijl online cursussen flexibiliteit bieden om op eigen tempo te studeren. Zowel VCA Basis als VCA Vol zijn beschikbaar in zowel klassikale als e-learning varianten.

VCA en certificering op het gebied van veiligheid

Het behalen van het VCA-diploma resulteert in het verkrijgen van het VCA-certificaat. Dit certificaat toont aan dat professionals bekwaam zijn in veilig werken, gezondheidsaspecten en oog hebben voor milieu in hun werkzaamheden. Voor velen is dit certificaat verplicht en een vereiste in verschillende beroepen, vooral in combinatie met Code 95.

VCA bij jou in de buurt

Het is mogelijk om VCA-cursussen te volgen bij erkende opleidingsinstituten en trainingscentra in jouw buurt, Verduijn is je daar graag bij van dienst. Deze cursussen variëren in duur en intensiteit, met inbegrip van proefexamens om deelnemers voor te bereiden op het officiële VCA-examen.

Deze VCA-trainingen bieden een grondige voorbereiding op alle aspecten van veiligheid, gezondheid en milieu, essentieel voor iedereen werkzaam in sectoren waar veilig werken van groot belang is.

Laatste nieuws

Nieuwsbrief voorjaar 2024

Nieuwsbrief VCA-Compleet voorjaar 2024   Nieuwsbrief voorjaar 2024 In deze nieuwsbrief: 1. VCA-examen in vier modules 2. VCA-Woordenboek in eenvoudig Nederlands 3. VCA-Groen in eenvoudig

Lees meer